Cinnemon Rolls


Omschrijving:

Een amerikaanse snack, maar heerlijk bij de Hollandse koffie.

Bereidingstijd:


Ingredienten / Boodschappen lijstje:

680 gram zoet brood deeg (recept volgt)
Voor het deeg:
200 mililiter melk, 200 mililiter water, 1 ei, 400 gram bloem, 2 theelepels zout,
50 gram boter of margarine, 50 gram suiker, 7,5 gram poeder gist.
Voor de vulling:
1 eetlepel gesmolten boter, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels bruine suiker,
1 eetlepel kaneel, eventueel: 25 gram rozijnen en of 50 gram walnoten stukjes.
Voor het glazuur: 5 eetlepels gesmolten boter, 70 gram witte of bruine suiker


Bereiding:

  1. Maak een brood deeg door alle deeg ingredienten in een mixer of food processor te mengen.
  2. Doe het deeg in een beboterde of ge-oliede kom en dek het af met een vochtige doek. Laat het deeg rijzen op een warme plaats totdat dubbel in volume is (ongeveer 1,5 tot 2 uur)
  3. Giet de gesmolten boter en de suiker voor het glazuur in een cake pan of oven schaal ong. 22 x 33 centimeter of twee ronde schalen of vormen van 20 centimeter. Sprinkel de suiker over de boter. Zet even apart.
  4. Met een deeg rol, rol het deeg tot een deeglap van 23 x 45 centimeter Voor de vulling smeer de gesmolten boter over de lap deeg, zorg voor een 2 centimeter onbedekte rand.
  5. Combineer de suiker, kaneel en eventueel rozijnen en/of walnootstukjes en strooi dit gelijkmatig over de met boter bedekte deeglap. Beginnende bij het lange gedeelte, rol de lap stevig op en vouw de uiteinden dicht.
  6. Met een mes, maak gelijke inkepingen ongeveer 3 centimeter van elkaar. Neem een ongeveer 30 centimeter lang stuk tandfloss of dun touwtje en breng dit onder de roll. Breng de twee uiteinden van het touwtje naar elkaar toe daar waar de inkeping van boven is. Kruis de twee uiteinden van boven zodat het touwtje door de deegrol snijdt.
  7. Ga zo verder tot er 12 rolletjes zijn. Plaats de rolletjes met de gesneden kant op de suiker/boter in de oven pan, vlak naast elkaar, maak ze ietsje plat met de hand en dek het geheel af met een stukje folie of plastic.
  8. Laat het geheel rijzen in een voorverwarmde, lage temperatuur oven voor ongeveer 30-45 minuten Neem de schotel uit de oven en verhit de oven tot 175 graden. Zet de schotel in de oven en bak voor ongeveer 25-30 minuten. tot de rollen goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en stort het geheel over op een groot bord. Serveer warm.
  9. Heerlijk bij een kop chocolade of koffie.