Gevuld kalkoenbrood met saus.


Omschrijving:

Een lekker gerecht die je twee dagen achtereen kan eten.

Bereidingstijd:


Ingredienten / Boodschappen lijstje:

kalkoenfilet,
ui,
knoflook,
Italiaanse tuinkruiden, liefst verse,
zwarte/groene olijven zonder pit,
gedroogde tomaten,
peper,
geraspte kaas,
rauwe ham - niet te mager,
olijfolie,
gepelde tomaten,
vers knoflookkaasje,
basilicum.

Bereiding:

  1. Maal het vlees in de keukenmachine smeuig. Voeg ui, knoflook, kruiden, olijven en gedroogde tomaat toe en maal tot de ingredienten goed gemengd zijn en er nog stukjes zichtbaar zijn.
  2. Smeer een cakevorm in met olijfolie en bekleed die met rauwe ham. Laat een deel van de plakken over de rand hangen. Doe iets meer dan de helft van het gehaktmengsel in de vorm en maak een slootje in de lengte over het midden. Vullen met de geraspte kaas.
  3. Afsluiten met de rest van het vlees.
  4. De overhangende hamflappen eroverheen vouwen. Olijfolie erover gieten.
  5. In de oven gaar bakken. (Tijd afhankelijk van de grootte, maar toch al gauw zo'n 40 minuten op 180 graden. het kan ook op een lagere temperatuur dan blijft het vlees sappiger. Duurt wel langer.
  6. Voor de saus de gepelde tomaten in stukjes snijden. In pan doen met de verse kaas. Verwarmen en de kaas laten smelten.
  7. Het brood storten op een bord, voorsnijden in plakken (zoals cake), saus er omheen gieten, afwerken met basilicum en olijven.
Zowel warm als koud te serveren (ik prefereer het vlees koud - liefst een dag later dan is de smaak goed 'doorgetrokken') en de saus warm. Pasta en een knapperige groene salade zijn goede bijgerechten. Door de kleuren van de ingredienten en de vulling van kaas ziet zo'n plak er feestelijk uit!