Irish stew


Omschrijving:

heerlijke Ierse stoofpot

Bereidingstijd:

Bereidingstijd: 5 a 6 uur.

Ingredienten / Boodschappen lijstje:

12 aardappelen, 4 winterpeen, 1 plak witte kool, 1 grote dikke prei, 3 uien, 4 laurierbladen tijm, peterselie, peper, zout, 2 grote borstlappen, 3 liter bouillon

Bereiding:

  1. Snjid de borstlappen in grote dobbelstenen en doe ze in de pan met 3 liter bouillon van rundvlees blokjes of zelf getrokken.
  2. Doe de laurierbladeren er bij en laat het hele geheel 3 uur koken op een laag pitje. als het vlees zacht is, is het goed.
  3. In de tussentijd kun je de prei in ringen snijden, de uien ook in ringen, de winterpeen in niet al te dikke schijfjes en de witte kool in grove snippers. als dus het vlees gaar is giet je bouillon in een kan en begin je met een laag aardappelen in de pan, gevolgd door: peen, prei, uien, peterselie, zout, thijm, peper en dat blijf je herhalen tot het op is. of de pan vol is.
  4. De witte kool moet altijd als laatst. dan giet je de bouillon er over heen en laat je het geheel nog een paar uurtjes staan, 3 uur is het best want dan zijn de kruiden er lekker ingetrokken, vergeet de deksel niet op de pan te doen!!! nu kunt u heerlijk gaan genieten van deze irish stew, u kunt er ook rijst bij eten.
eetsmakelijk!!!! groetjes van Charlotte Kepel