Lichtgebonden kalfssoep met tortellini.


Omschrijving:

Een heerlijker starter.

Bereidingstijd:

Bereidingstijd: 45 minuten en 4 uur trekken.

Ingredienten / Boodschappen lijstje:

Circa 2 eetlepels olie, 1 kilo kalfspoulet, 1 winterwortel, 2 stengels
bleekselderij, 1 ui, 1 tomaat, stukje foelie, circa 6 peperkorrels, zout en
versgemalen peper, 125 gram tortellini met kaas, 50 gram spinazie, 2 eidooiers,
3 eetlepels creme fraiche.

Bereiding:

    Verhit de olie in een grote pan en bak de poulet rondom bruin. Schenk 1 1/2 liter koud water bij het vlees, breng het aan de kook en schep het schuim eraf.
  1. Maak de wortel, bleekselderij, ui en tomaat schoon en snijd de groenten in stukken. Roer de groenten met de foelie, de peperkorrels en 1 theelepel zout door de bouillon. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat het vlees met het deksel op de pan circa 4 uur heel zachtjes trekken.
  2. Zeef de bouillon door een fijne zeef en kook hem vervolgens in tot circa 1 liter. Breng de bouillon op smaak met zout en peper. Voeg de tottellini toe en kook hem in circa 12 minuten zachtjes gaar.
  3. Was intussen de spinazie en verwijder de dikke stelen. Klop de eidooiers los met de creme fraiche en roer er circa 3 eetlepels hete bouillon door. Neem de bouillon van het vuur en roer de creme fraichemengsel erdoor. Blijf roeren tot de soep licht gebonden is; zet hem zo nodig terug op laag vuur, maar laat het beslist niet meer aan de kook komen. Roer de spinazie erdoor en serveer direct.