Pittige pizza.


Omschrijving:

Een heerlijke en pittige pizza. Genoeg voor 2 personen.

Bereidingstijd:


Ingredienten / Boodschappen lijstje:

half zakje gedroogde gist (3,5 gram)
kwart pak bloem (250gram)
2 eetlepels olijfolie, snufje zout, 1 theelepel suiker,
lauwwarm water (ongeveer 35 graden)
Topping:
Doe er op wat je in huis hebt. Bijvoorbeeld:
1 ui, 3 teentjes knoflook, een rood pepertje, een rode paprika,
olijven,
een kwart of een derde van een salami,
kaas,
gezeefde tomaat,
oregano, basilicum, zwarte peper.


Bereiding:

    Het deeg:
  1. Doe alle ingredienten behalve het water in een foodprocessor met deegkneedhulpstuk, of in een beslagkom (heb je een mixer met deeghaken nodig). Zet de foodprocessor aan, en voeg HEEL VOORZICHTIG water toe. Liever te weinig dan te veel water. Het deeg moet een bal vormen, die van de wand loslaat, en ook niet erg aan je vingers blijft plakken.
  2. Je kunt nog een tijdje met de hand kneden op een tafel, zoals bij brood, maar ik laat het meestal gewoon nog 30 seconden in de foodprocessor draaien. Niet te lang, dan gaan de gluten kapot en wordt het deeg weer slap en plakkerig.
  3. Maak het deeg plat tot een pizzabodem en leg het op een met olijfolie besmeerde bakplaat. Dek af met een theedoek (die het deeg niet raakt) en laat ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plaats. Ondertussen maak je de vulling:
  4. Snijd de ui, pers de knoflook, ontdoe het pepertje van de pit, en hak het in stukjes. Doe dit allemaal in een klein koekenpannetje met olijfolie, en fruit de boel op laag vuur. Doe er na het fruiten een beetje gezeefde tomaat bij. Doe er oregano en zwarte peper bij en roer door. Laat het een minuutje staan op laag vuur.
  5. Besmeer de pizzabodem met olijfolie, een beetje gezeefde tomaat, en kaas. Laat dit 5 minuten in een voorverwarmde oven (220 graden) staan.
  6. Snijd de salami in plakjes of blokjes, snijd de paprika. Hak de olijven klein. Bedek met dit alles de pizza, en giet daaroverheen het tomaat-ui-peper-knoflook mengsel. Strooi er basilicum over, en laat in 20-30 minuten gaar worden in de oven. Na het de oven halen laat ik de pizza altijd 3 minuten op een taartbodem staan, dan kan het vocht uit de bodem trekken.
  7. Een bak ijsbergsla met tomaat en olijven erbij.