Yoghurttaart met vruchten


Omschrijving:

Deze frisse taart is snel gemaakt en hoeft dan alleen nog maar goed worden gekoeld.

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 35 minuten Bakken: 15 minuten Koelen: 3 uur.

Ingredienten / Boodschappen lijstje:

Voor een vorm van 26 cm doorsnee:
2 eieren, 80 gram suiker, 2 eetlepels warm water,
100 gram tarwebloem, 100 gram gehakte hazelnoten.
Voor de vulling:
9 witte gelatineblaadjes, 1 pot kersen op sap ( uitgelekt gewicht
340 gram), 1 blik abrikozen op sap ( uitgelekt gewicht 340 gram),
6 deciliter yoghurt, 100 gram honing, 2 eetlepels citroensap,
1/2 geraspte citroenschil, 2 deciliter slagroom.

Bereiding:

  1. Een springvorm met bakpapier bekleden. De oven voorverwarmen op 180 graden. De eieren scheiden. De eiwitten met 20 gram suiker stijfkloppen. De eidooiers met de rest van de suiker en het water tot een lichte creme roeren.
  2. De bloem zeven, met de noten megen. Eiwit en bloemmengsel door de creme scheppen. In de vorm doen en in de oven doen. (gas 2-3; hetelucht 160 graden) 15 minuten bakken.
  3. Gelatine laten weken. Vruchten laten uilekken, het sap opvangen. De yoghurt met 80 gram honing, citroensap en -schil mengen. Gelatine uitdrukken, au bain marie of in de magnetron oplossen, laten afkoelen en door de yoghurt mengen. De slagroom stijfkloppen en door de yoghurt scheppen.
  4. De rest van de honing met 50 milliliter abrikozensap mengen; verhitten. Over de taartbodem druppelen. De bodem met eenderde van de yoghurt bestrijken en met kersen en abrikazen beleggen. Enkele vruchten apart houden. Met de rest van de yoghurt bestrijken; 3 uur in de koelkast zetten. Garneren met abrikozen, kersen en eventueel gehakte hazelnoten.