Zalmfilet op courgette en tomaten


Omschrijving:

Een licht en snel gerecht, uitstekend om te serveren aan uw gasten.

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereiding: 15 minuten

Ingredienten / Boodschappen lijstje:

4 zalmfilets (a 150 gram), sap van een halve citroen,
zout en peper, 2 eetlepels plantaardige olie.
Voor de groente: 350 gram courgettes, 1 klein knoflookteentje,
300 gram vleestomaten, 1 theelepel verse tijm.

Bereiding:

  1. De zalmfilets afspoelen en droogdeppen. Eventuele graten verwijderen. Besprenkelen met citroensap, bestrooien met zout en peper an afgedekt in de koelkast zetten.
  2. De courgettes wassen, de steel verwijderen, in de lengte in vieren snijden en in stukkjes snijden. De knoflook schoonmaken. kokend water over de (ingekerfde)tomaten gieten, pellen en in vieren snijden, daarbij het krooentje verwijderen. Het vrucht in stukjes snijden.
  3. De helft van de olie in een koekenpan verhitten. De courgette kort bakken. De knoflook erboven uitpersen en de vlam lager zetten. De tomaten toevoegen, erdoor mengen en alles op smaak brengen met zout, peper en tijm. Met het deksel op de pan gedurende 10 minuten laten smoren.
  4. Ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met ant-aanbaklaag verhitten, de filets erin leggen en het vuur een beetje lager zetten. Aan beide kanten ongeveer 4 minuten bakken. Voorzichtig omdraaien.
  5. De groente nogmaals op smaak brengen en op een voorverwarmde borden leggen en serveren met aardappels met peterselie.