Zuppa Inglese.


Omschrijving:

Betekent Engelse soep en is een pudding.

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 20 minuten. Het koken van de pudding 5 minuten. Alleen nog koelen.

Ingredienten / Boodschappen lijstje:

2 eetlepels maizena, 5,7 deciliter melk, 2 geklopte eieren,
2 eetlepels suiker, geraspte schil van een halve citroen,
mespuntje nootmuskaat, 460 gram rijpe aardbeien,
16 lange vingers, amaretto, 1,4 deciliter slagroom.

Bereiding:

  1. De maizena oplossen in wat van de melk. De eieren kloppen met suiker, citroenschil en nootmuskaat en de rest van de melk hier door roeren. In een pan met zware bodem het eimengsel samen met het maizenamengsel al roerend op matig vuur verhitten tot de saus gaat koken en dik wordt.
  2. Ongeveer 1 minuut laten koken of tot het mengsel aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Een vel vetvrij papier direct opde pudding leggen en deze iets laten afkoelen.
  3. Voor de garnering 8 aardbeien van gelijke grootte bewaren en de rest schoonmaken. De helft van de lange vingers op de bedem van een glazen schaal leggen en besprenkelen met wat ameretto.
  4. De aardbeien doormidden snijden en een laagje op de lange vingers leggen. Een laagje pudding hierover gieten en dit herhalen; afdekken met een laagje pudding en volledig af laten koelen.
  5. De slagroom stijfkloppen en een dunne laag op de afgekoelde pudding scheppen. De rest van de slagroom in toefjes langs de rand van de schaal spuiten en het geheel garneren met de bewaarde aardbeien; koel serveren.