Gevulde paprika's.


Omschrijving:

Een heerlijk gerecht uit Kroatie voor 4-6 personen.

Bereidingstijd:

ongeveer 2 uur.

Ingredienten / Boodschappen lijstje:

500 gram rundergehakt,
6 niet al te grote groene paprika's,
1 ei,
tomatensap 1 liter pak,
knoflook, mag ook poeder zijn,
peper,
zout,
vegeta of anders knorr arromat,
rode paprikapoeder,
grote kop rijst,
3 eetlepels bloem,
goede klont boter,
evtueel runderbouillonblok.

Bereiding:

  1. Paprika's het kroontje eraf snijden en de zaadjes eruit halen en ze dan af spoelen.
  2. Het gehakt mengen met de rijst, knoflook, zout, peper, rode paprikapoeder en de vegeta(of de arromat) en als laatste een ei er door. P.S. als men vegeta gebruikt en dit niet kent dan rustig mee aan doen,omdat dit al zout is en er ook andere kruiden en ingredienten bij inzitten.
  3. De paprika's dan vullen met het mengsel tot aan de rand.
  4. De paprika's proberen rechtop in een pan te zetten en vullen met water totdat de paprika's net onder water staan. Het aan de kook brengen en dan op laag vuur laten door koken. Deksel op de pan, maar niet geheel afsluiten. Dit duurt ongeveer een uur. Wel in de gaten houden, want soms is het eerder gaar.
  5. Als het gerecht gaar is, voeg de tomatensap erbij.
  6. In een klein bakpannetje doe je de boter en als dat heet is voeg je met de eetlepel de bloem toe en dit goed vermengen. Goed over de bodem blijven roeren, want de bloem kan heel gauw aanbakken. Dit ongeveer 1 a 2 minuten blijven doen, dit is i.v.m. het garen van de bloem. Als het sausje gaar is dan bij de soep doen(zo noemen wij dat). Dit wel voorzichtig doen, want het kan erg pruttelen en spetteren.
  7. Nu de soep op smaak afmaken met evtueel een bouillonblok als het erg flauw is en verder naar smaak zout en de vegeta(of arromat). Serveren met turksbrood of stokbrood.