Truujesoep


Omschrijving:

Truujesoep, in sommige streken spreekt men van oude wijvensoep, wordt op verschillende manieren klaargemaakt. Het volgende is mijn versie, deze soep maak ik al jaren voor de dames met karnaval en als maaltijdsoep door 't jaar heen hier in 't Limburgse, en dat als Utregter !

Bereidingstijd:

Zodra het smaakt, meestal na een uurtje. Echter smaakt de soep veel beter als je het een dag laat staan. Soep kan je niet twee keer opwarmen, maar dan is de magnetron de oplossing.

Ingredienten / Boodschappen lijstje:

1 pak zontomaatje ( 1 liter );
1 pot witte bonen in tomatensaus;
1 pond gemengd gehakt;
2 rode paprika's;
1 pond uien;
1 pond prei;
2 bouillonblokjes;
1 teen knoflook;
cayennepeper;
peper en zout.

voor erbij: lekker stokbroodje met kruidenboter.

Bereiding:

Heel simpel, want je gaat niet te lang in de keuken staan. Kleine balletjes draaien van het gehakt, echter niet kruiden; Hiervan een lekker soeppie trekken in zo'n drie liter water. Hieraan kunnen de twee bouillonblokjes worden toegevoegd. Paprika niet te klein snijden, prei in halve ringetjes snijden; uien in halve ringen snijden; Knoflook persen of in fijne snippertjes snijden. Dit alles lekker smoren in een pan zonder boter, misschien een druppeltje olie. Alles aan het bouillon toevoegen, inclusief het zontomaatje en witte bonen in tomatensaus. Om het af te maken twee theelepeltjes cayennepeper, een snufje zout en peper en laat dit maar effe een half uurtje op z'n minst pruttelen. Hopelijk een lekker pittig soeppie, smakelijk eten !